Rits kopen

Waarvoor kan ik ritsen gebruiken
Onze ritsen zijn in principe voor elk doel te gebruiken, al heeft elk soort rits zijn eigen doel. Zo zijn blinde ritsen er om onzichtbaar te zijn, zijn waterdichte ritsen er om waterdicht te zijn, en zijn deelbare ritsen er om deelbaar te zijn. In beginsel geven alle namen direct het doel aan, maar niet in elk geval. Waarom vindt u in het artikel hieronder uitgebreid alle soorten ritsen met hun doel.
Is er meer dan alleen ritsen
Jazeker, wij bieden nog vele andere producten aan naar standaard ritsen. Elke lengte, elke kleur, elke maat, elke soort ritsrunner, alles is mogelijk als u zelf uw rits maakt. Wij verkopen alle spullen hiervoor, van ritsen op meter tot eindstoppers en gereedschap om te tanden van ritsen te verwijderen.

Soorten ritsen

Eigenschap 1 - Deelbaar of ondeelbaar
Deelbare ritsen
Deelbare ritsen zijn van elkaar te scheiden zoals de rits van een jas. Deelbare ritsen zijn vaak lang en hebben grotere tanden dan de tanden van de twee categorieën hieronder.
Ondeelbare ritsen
Ondeelbare ritsen zijn aan 1 kant vastgemaakt aan elkaar. Ze worden gebruikt in etuis of bijvoorbeeld gulpen. Ondeelbare ritsen zijn vaak korte ritsen met kleine plastic tanden.
Eigenschap 2 - Geremd of ongeremd
geremde ritsen
Een geremde rits is een rits welke op de rem staat wanneer er niet aan getrokken word. De rem van de ritsrunner gaat eraf wanneer er aan getrokken wordt en de ritsrunner kan dan verschoven worden. Geremde ritsrunners worden vrijwel altijd in jassen gebruikt.
ongeremde ritsen
Ongeremde ritsrunners hebben geen rem en zijn altijd te verplaatsen. Dit kan onhandig zijn in bijvoorbeeld een jas, maar handig in een etui.
Eigenschap 3 - Type rits
Spiraalrits
Een spiraalrits is een rits met hele kleine tandjes welke in elkaar vallen. Dit type rits komt vaak voor in etuis en tassen.
Bloktand rits
Bloktandritsen zijn ritsen met grotere blokkerige tanden en worden veel gebruikt in jassen.
Metalen rits
Metalen ritsen hebben zoals de naam al doet vermoeden metalen tanden.
Blinde ritsen
Blinde ritsen zijn een type spiraalritsen en zijn erg klein en discreet, ze zijn zo te verwerken dat je er niks meer van ziet, of, nauwelijks iets van ziet. Ze zijn bijvoorbeeld handig voor in kussenslopen of de rug van een mooie gala jurk.
Waterdichte ritsen
Waterdichte ritsen zijn een type spiraalritsen en zijn spatwaterdicht en perfect voor bijvoorbeeld een winterjas waarin u dagelijks van en naar huis fietst. Op deze manier kunnen uw zakken of uzelf droog blijven in tegenstelling tot een nylon plastic of metalen rits welke nogal wat water doorlaat.

Rits kopen

Uiteraard wilt u de juiste rits kopen. Een rits welke het doel dient waarvoor u de rits wilt gebruiken, de juiste kleur is en natuurlijk past. Wij hebben ons best gedaan alle informatie op deze site zo duidelijk mogelijk weer te geven zodat u de juiste rits koopt en niet tegen problemen aan loopt. Mocht iets toch niet duidelijk zijn, schroom dan niet om contact met ons op te nemen! Het liefst per email, maar Whatsapp is ook mogelijk.
Vragen?
Niet 
gevonden 
wat 
u zoekt?
Contact

Ritswinkel

Ritswinkel.nl biedt ritsen en unieke onderdelen aan tegen bodemprijzen. Door ritsen in grote aantallen direct bij onze leverancier in te kopen kunnen wij ritsen tegen de laagste prijs aanbieden.